Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Schade door wolf bij hobbyschapen toch vergoed

Ingediend door jinke op 01 november 2018 - 10:12

Houders van hobbyschapen en ander hobbyvee worden niet uitgesloten van een schadevergoeding als hun dieren gewond zijn geraakt of gedood door een wolf. Dat blijkt uit de meest recente versie van het zogeheten Interprovinciaal wolvenplan.

Het plan maakt onderscheid tussen zwervende wolven en terriotoriale wolven. Van een territoriale wolf is sprake als deze zich met meerdere wolven heeft gevestigd in een bepaald gebied.

In het geval van aangetoonde schade door een zwervende wolf kunnen ook tegemoetkomingen worden verstrekt bij niet-bedrijfsmatig gehouden schapen en geiten, aldus het wolvenplan. Een aanvraag voor een tegemoetkoming moet worden ingediend via www.faunaschade.nl

Cadeautje kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

Als er sprake is van territoriale wolven, wordt schade voorzienbaar. De provincies zullen in dat geval een afgebakend risicogebied aanwijzen. In dat gebied worden dierhouders geacht voorzorgsmaatregelen te treffen. Hobbyhouders hebben daarvoor nog tot 1 januari 2022 de tijd. In die periode wordt de schade nog vergoed. Provincies kunnen voorzorgsmaatregelen subsidiëren.

Redactie Levende Have

Eerdere berichten:

Kijk ook bij de wiki Hoe bescherm je schapen tegen wolven?

Aanbevolen door Levende Have
 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier