Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Magazine-archief

Levende Have en Alles over kippen

2014/12

Het thema van dit nummer is afrastering. Per diersoort worden de mogelijkheden behandeld. Voor de serie Dorp vol dieren bezochten we Ederveen en we maakten een mooi portret van de Andalusier. Dit en nog veel meer in het winternummer van Levende Have 2014.
Levende Have magazine

2014/10

Het thema van het herfstnummer is: praktische producten. Een overzicht van 24 producten, met veel lezersaanbiedingen. Verder een interview met Henk Slaghuis over het Nederlands Groot Yorkshire varken, een uitgebreid artikel over de ontwikkeling van een vaccin tegen Afrikaanse paardenpest, portretten van de Narrangasett kalkoen, het Ryelandschaap en zes zeldzame hoenderrassen. Ook aandacht voor verrassende vriendschappen tussen dieren en de ''uitvinding'' van de combikip.
Zomereditie Levende Have & alles over kippen

2014/06

Het thema van het zomernummer is: insecten en parasieten. Met een overzicht van de vele beestjes die het leven van kippen, koeien, varkens, paarden, schapen en geiten zuur kunnen maken. Verder een interview met Cis van Vuure over het koninkpaard, een artikel over het fokken van landgeiten, portretten van de Wolmerino, de Smaragdeend en het Vlaamspaard, en zes krielrassen die goed gehouden kunnen worden in een ren.
Levende Have en Alles over kippen

2014/02

Het thema van dit nummer is Nieuw leven, met veel aandacht voor de voortplanting van koeien, schapen, varkens, geiten, paarden en kippen. Ad Boks schrijft speciaal voor Levende Have over kippenrassen die goed broeds worden en ook goed voor hun kuikens zorgen. Dit en nog veel meer in het voorjaarsnummer 2014 van Levende Have.
Levende Have magazine

2013/11

Dit nummer heeft als thema voeding. Verder aandacht voor appaloosa alpaca's, vleesrassen onder de kippen, het Nederlands landvarken, passie voor geiten en hengsten in de wei. Dit en nog veel meer in het winternummer 2013 van Levende Have.
magazine Levende Have

2013/08

In dit nummer onder meer een interview met alpacafokkers Gert en Margreet Joling over de positieflijst, een reportage over de Orpingtons van Jose Kramer, een artikel over de Dartmoor pony, kruiden voor geiten, de verzorging van een konijnenvacht, en een eilandje van duurzaamheid in Zelhem. De rubriek tweestrijd is gewijd aan de komst van de wolf. Verder portretten van het zijdehoen en de Nederlandse hoogvlieger.
Levende Have en Alles over kippen

2013/06

In dit nummer een mooie gehoornde koe op de cover. Moeten koeien hoorns dragen of zijn ze beter af zonder. Het is het thema van de rubriek Tweestrijd. Verder een artikel over curly horses en Dexter koeien. Voor de serie Dorp vol dieren ging Levende Have naar Ursum. Dit en nog veel meer in het juninummer van Levende Have, jaargang 2013.
Levende Have en Alles over kippen

2013/04

In dit nummer onder meer een interview met Frans Stolk over de toekomst van de geitenfokkerij, het varkenshuis in Annerveenschekanaal, de Texelaar, Camelidynamics, schuilstallen in verschillende gemeenten, Barnevelders in een nieuwe kleurslag, de Lakenvelderkip, het hanteren van pluimvee en een aflevering in de serie een dorp vol dieren: Veessen.
magazine Levende Have

2013/02

Steven Leek en Mira Willemsen gingen met hun varkentje naar een gehoorzaamheidscursus voor honden. In dit nummer hun verhaal. Verder een interview met Guus Koch over de risico's van vogelgriep, een portret van het Meishan varken en een mooie reportage over landgeiten als natuurbeheerders in de Mariapeel. Dit en nog veel meer in het februarinummer van Levende Have, jaargang 2013.
Levende Have en Alles over kippen

2012/12

In dit nummer onder meer een reportage over kinderboerderij De Elzenhoek, over het Ouessantschaap, een weiland vol alpacahengsten, het Watusirund, een interview over onze relatie met dieren, bijvriendelijk bijen houden, de Uilebaard, eenden in de winter en de eerste aflevering van een nieuwe serie over duurzaamheid.

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier