Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Runderen

Alles over voeding, gezondheid, gedrag en meer

Runderen

Steeds meer hobbyboeren en kinderboerderijen houden koeien voor begrazing, voor de melk of het vlees, of voor de sier. Het houden van koeien is niet eenvoudig. Er komt heel wat bij kijken. Wat is goede voeding, hoe verzorg je ze het beste, hoe kun je de stal het beste inrichten, hoe zie je of een koe iets mankeert, waar moet je op letten? Aan welke regels moet je voldoen? Welke ziektes kunnen ze krijgen?

Voerwaarts circulair

Koeien zijn niet alleen in aanschaf maar ook in onderhoud best kostbare dieren. Bedenk daarbij dat je niet even met een koe naar de dierenarts gaat. Als er iets is, zal de deze langs moeten komen.

Als je koeien gaat houden, krijg je ook te maken met allerlei regelgeving. Het Landelijk Kennisnetwerk Levende Have wil kleinschalige rundveehouders en hobbyisten die overwegen koeien te gaan houden praktische informatie geven op allerlei gebied. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste thema's. Via doorklikken kun je steeds verder navigeren in het kennisnetwerk. Onderaan de afzonderlijke wiki's kun je altijd weer terugkeren naar eerder bezochte wiki's.

Informatie per thema:

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier