Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Nieuws

15 augustus 2018 - 20:17

Gedumpte varkens via oormerken getraceerd

De eigenaar van de zes bij Lauwersoog gedumpte hobbyvarkens zijn door Raghnild Diepens van de hobbyvarkensvereniging getraceerd. De dieren zijn op twee verschillende opvangadressen in Overschild en Zuidwolde ondergebracht.
15 augustus 2018 - 15:22

Website Levende Have aangewezen als digitaal…

De website van Levende Have wordt door de Koninklijke Bibliotheek aangemerkt als digitaal erfgoed en opgeslagen in het archief. De bibliotheek zal telkens een nieuwe versie opslaan. De inhoud van Levende Have wordt daarmee bewaard voor toekomstige generaties.
12 augustus 2018 - 11:51

Vroege waarschuwing voor onrijpe eikels

De droogte en hitte van de afgelopen periode hebben tot gevolg dat eikenbomen nu al hun bladeren en eikels verliezen. Vaak gaat het nog om onrijpe eikels. De Gezondheidsdienst voor Dieren geeft een waarschuwing af.
07 augustus 2018 - 11:01

Wolf verandert schapenhouderij in Nederland

Door de wolf zal de schapenhouderij in Nederland veranderen. ''Schapen houden achter 2 lage draadjes op winterweides in het territorium van een wolf kan niet meer'', aldus het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders (KSG). Het Platform heeft de kosten van preventieve maatregelen op een rij gezet. Die komen neer op €200 per ooi.

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour