Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Artikelen

In dit overzicht staan artikelen die tot 2015 zijn verschenen in het magazine Levende Have en de artikelen uit de dossiers.
14 februari 2020 - 10:37

Hilton voor de ezels

door Jinke Hesterman Het is vrijwilligerswerk, maar het is ook een bedrijf en eigenlijk nog veel meer. Noem het een verlengstuk van hun leven. Op de Ezelsociëteit – sinds acht jaar een stichting met keurmerk ‘’Goed besteed’’ – lopen wonen en werken in elkaar over. Harry en Vera Dekkers hebben er een veelzijdig bestaan aan te danken, met heel veel…
bitloos rijden
24 januari 2020 - 14:16

Ruiter en paard gebaat bij bitloos rijden

Meer onderzoek nodig om bit-aanhangers te overtuigen Ruiter en paard gebaat bij bitloos rijden Tekst: Jinke Hesterman Als het aan de Brits-Amerikaanse paardenarts W. Robert Cook ligt, zijn de dagen van het bit definitief geteld. Het stuk metaal in de mond veroorzaakt teveel dierenleed. Hoe nodig is het dat bitloos rijden meer aanhang krijgt?
08 augustus 2019 - 14:41

Taal van de alpaca en de lama

Goed gezichtsvermogen en gevarieerde lichaamstaal hangen met elkaar samen De taal van de alpaca en de lama
08 augustus 2019 - 11:49

Terughoudend met restjes

’Voer niets aan je dieren wat je niet zelf ook zou kunnen eten’ Terughoudend met restjes Door het voeren van etensresten kan de balans in het voedingsaanbod kan verstoord raken. Vandaar het advies: wees terughoudend met restjes. door Tjalling Huisman *)

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier