Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Onderzoek naar meldingen vogelgriep bij hobbypluimvee

Ingediend door jinke op 18 november 2014 - 13:43

Houders van hobbypluimvee hebben melding gemaakt van ziekteverschijnselen bij hun dieren, die zouden kunnen duiden op vogelgriep. Om hoeveel meldingen het gaat, kan het ministerie van Economische Zaken op dit moment niet zeggen. ''We hebben geen zicht op aantallen'', aldus een woordvoerder. Als daar aanleiding toe is, worden de meldingen in behandeling genomen.

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit analyseert de meldingen en stuurt er eventueel iemand op af. Het kan zijn dat houders van hobbypluimvee zich alleen maar ongerust maken. Morgen wordt hoogstwaarschijnlijk duidelijk hoe het staat met het onderzoek naar de bedrijven in de 10-kilometer zone rond het bedrijf in Hekendorp. Dan zullen er wellicht ook mededelingen worden gedaan over het al dan niet besmet zijn van hobbypluimvee.

Redactie Levende Have

Eerdere berichten:

Zie ook wiki vogelgriep en Hobbypluimvee in tijden van vogelgriep

Dossier

Comments

Ingediend door vaneldijk op 18 november 2014 - 13:59

Blijkbaar is de kippenziektenhysterie bij diverse houders van hobbykippen weer losgebarsten. Er is geen enkel geval van kippengriep bij hobbydierhouders geconstateerd. Als dat wel zo zou zijn dan waren die dieren al lang doodgeweest.

Ingediend door Anoniem op 21 november 2014 - 08:22

als die kippen dezelfde ziekteverschijnselen hadden vertoond in een andere tijd, in een tijd van geen vogelgriep dan had men totaal niks ondernomen. wat doet men nu? meteen even melden dan ze vogelgriep onder hun pluimvee hebben! mensen denk alsjeblieft na! als je meteen meld dat je vogelgriep eronder hebt en je hebt pech dan worden ze afgemaakt! is dat dan uw wens?

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier