Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

NBvH: beleid schuilstallen Gelderse Vallei 'onbegrijpelijk'

Ingediend door jinke op 17 maart 2010 - 16:16

De Nederlandse Belangenvereniging van Hobbydierhouders vindt het anti-schuilstallen beleid van de gemeenten in de Gelderse Vallei ''onbegrijpelijk''. Dit schrijft de NBvH in een reactie op de Handreiking paardenhouderij, waarin wethouders van gemeenten in de Gelderse Vallei/Utrecht Oost zich uitspreken tegen het plaatsen van schuilstallen voor paarden.

De NBvH trekt de argumentatie van de wethouders - voorkomen van verstening in het buitengebied - in twijfel. ''Juist de Gelderse Vallei blinkt uit in het geven van vergunningen aan telkens weer de zoveelste mega biggen-, kippen- of kalverstal. Allemaal in het buitengebied. Over verstening gesproken.''

De NBvH pleit al jaren voor een beter schuilstallenbeleid in het buitengebied van gemeenten. ''Ieder dier heeft een passende beschutting tegen de zon en de regen nodig. Dieren in een wei zijn een landschappelijke verrijking voor het platteland. En een schuilstal hoeft aan de kwaliteit van het landschap niets af te doen, mits wordt voldaan aan op te leggen voorschriften met betrekking tot inpassing in het landschap door bijvoorbeeld beplanting, en het gebruik van passende bouwmaterialen'', aldus de NBvH.

Eerder verschenen:
Gedlerse Vallei wil geen schuilstallen in het buitengebied

Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier