Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Zalf werkzaam tegen verschijnselen zomereczeem

Ingediend door jinke op 21 juli 2010 - 10:49

De zalf PT Seo van Phytotreat is werkzaam tegen de verschijnselen van staart- en maneneczeem bij paarden en pony's, ook wel zomereczeem genoemd. Daarmee is een tweede middel getest dat eigenaren van paarden en pony's kunnen inzetten wanneer hun dier lijdt aan deze ziekte.

Het andere middel is een voedingssupplement, Hypo Ex Cema. Daarvan is eveneens vastgesteld dat het een positief effect kan hebben bij paarden die lijden aan staart- en maneneczeem . Het supplement vermindert bij paarden de symptomen. Niet bij alle paarden overigens.

Zalf PT Seo alleen verkrijgbaar via dierenarts
PT Seo is ontwikkeld door wetenschappers van de Universiteit van Utrecht. De zalf heeft een ontstekingsremmende werking, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van corticosteroïden. Geadviseerd wordt de wonden in een zo vroeg mogelijk stadium in te smeren met de zalf. Onderzoek heeft aangetoond dat wonden grotendeels verdwijnen. De zalf is uitsluitend verkrijgbaar via een dierenarts en enkele veterinaire webshops die verbonden zijn een aan dierenarts.

''Huidaandoeningen bij een paard of pony kunnen meerdere oorzaken hebben. Het paard verdient de best mogelijke behandeling. Voorkomen moet worden dat eigenaren onnodig geld uitgeven aan allerlei middelen, zonder de gewenste resultaten te bereiken. Een dierenarts kan daarom het best een diagnose stellen en aan de hand daarvan et beste middel voor het paard adviseren'', aldus Phytotreat.

Tegen staart- en maneneczeem bestaat nog altijd geen preventief middel.
Zie verder wiki over staart- en maneneczeem .

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier