Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Vereniging Kerry Hill viert 25-jarig bestaan

Ingediend door jinke op 12 mei 2017 - 10:53

De rasvereniging Kerry Hill viert op 17 juni in Doorwerth haar 25-jarig bestaan. Er zijn tal van activiteiten, zoals een keuring van lammeren, schapendrijven, schapen scheren en het spinnen van wol. 

Een kwart eeuw geleden haalden enkele liefhebbers van het ras de Kerry Hill naar Nederland. Het ras, dat opvalt door zijn markante aftekening, was direct razend populair en de vraag naar fokdieren was enorm. Nu, na 25 jaar, is de Kerry Hill nog altijd populair en is het ras vanuit Nederland verspreid over meer dan tien landen in Europa.

Op 17 juni komen de Nederlandse fokkers bijeen op kasteel Doorwerth. Er zullen lammeren worden gekeurd voor opname in het stamboek. Keurmeesters beoordelen de lammeren onder meer op het beenwerk, de wol, het gebit, de stand van de oren en het type. Verder geeft Thijs Gottmer een demonstratie schapendrijven met Border Collies. De Kerry Hill leent zich prima voor het werken met honden. Spinster Francien van Leeuwen laat zien wat je met de wol van de Kerry Hill kunt doen. 
Het evenement begint om 13 uur op Kasteel Doorwerth aan de Fonteinallee 2b in Doorwerth.

Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier