Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Schapen en geiten tellen voor Diergezondheidsfonds

Ingediend door jinke op 19 oktober 2011 - 11:32

Op 1 november is er een peildatum voor de heffing van het Diergezondheidsfonds schapen en geiten 2012. Door voor die datum de gegevens in de I&R-database in orde te maken, kunnen onnodige of te hoge aanslagen worden voorkomen.

De grens voor een heffing ligt bij 25 dieren. Wie minder dan 25 schapen en/of geiten heeft hoeft niets te betalen. Wie meer dieren heeft krijgt te maken met een vaste heffing van naar schatting 25 euro per UBN en 0,90 euro per schaap of geit. Het aantal dieren wordt aan de hand van de centrale registratie in de I&R database van de Dienst Regelingen bepaald. Alle op dat moment aanwezige ooien/geiten, rammen/bokken en lammeren worden meegeteld.

De telling is van belang voor de heffing die in 2012 wordt opgelegd. De heffing wordt jaarlijks geind door het Productschap voor Vee, Vlees en Eieren. Daartoe heeft het productschap een convenant gesloten met de overheid. In het convenant zijn afspraken vastgelegd  over de financiering van de kosten van bewaking en bestrijding van besmettelijke dierziekten.

Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier