Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Ophokadvies voor hobbypluimvee in Belgie

Ingediend door jinke op 26 november 2014 - 12:24

Voor hobbypluimvee in Belgie geldt een ophokadvies en geen ophokplicht. Wel is iedere pluimveehouder verplicht z'n dieren binnen water te geven en te voeren. Er mag ook geen oppervlaktewater aan hobbypluimvee worden gegeven.

Deze adviezen en maatregelen hangen samen met de vondst van het hoogpathogene H5N8 in Nederland en Duitsland. In de gevoelige natuurgebieden (zie website FAVV) wordt ten stelligste aangeraden hobbypluimvee af te schermen (onder een net plaatsen). Elk contact met pluimvee is verboden voor alle personen en/of voertuigen die in de 4 voorafgaande dagen in contact zijn geweest met pluimvee op het hele Nederlandse grondgebied of in de beschermingsgebieden in Duitsland en Engeland.

Tentoonstellingen kunnen doorgaan maar onder voorwaarden. Zij moeten ten minste 48 uur van tevoren gemeld worden aan het FAVV en er mag geen verkoop plaatsvinden. Dieren en/of bezoekers uit Nederland zijn er niet welkom.

De geldende maatregelen kunnen op ieder ogenblik gewijzigd worden naar aanleiding van de ontwikkelingen Europa. Kijk voor het laatste nieuws op de website van het FAVV.
 
Redactie Levende Have
Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier