Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Ontsmettingsmiddel werkt tegen vogelgriepvirus H7N9

Ingediend door jinke op 20 mei 2014 - 15:40

Virkon S blijkt een effectief desinfectiemiddel tegen het vogelgriepvirus H7N9. Dat maken producent Dupont en leverancier Biosecurity bekend.

Eerder al is bewezen dat Virkon S goed werkt tegen H1N1, H5N1 en H9N2. Ook het mond- en klauwzeervirus, het Newcastle Disease Virus, Salmonella en Campylobacter zijn niet bestand tegen Virkon S. Tests in een lab in Minnesota hebben aangetoond dat Virkon S veilig is en dat gebruikers geen bijzondere persoonlijke bescherming nodig hebben tijdens biosecurity procedures. Dit maakt Virkon S ook geschikt voor gebruik op kleinere boerderijen en huizen waar pluimvee vaak wordt bewaard in de nabijheid van mensen.

Het gevreesde H7N9 virus gaat niet gemakkelijk van mens op mens, maar blootstelling aan besmet pluimvee of via een besmette omgeving, wordt gezien als de oorzaak van infecties bij mensen. Het Centers for Disease Control en Prevention (CDC) is bezorgd dat het H7N9 virus zal muteren, waardoor het gemakkelijk kan verspreiden onder mensen, wat kan lijden tot een wereldwijde pandemie. Daarom is het belangrijk dat er ontsmettingsmiddelen bestaan, die aantoobaar effectief zijn tegen H7N9, aldus Dupont en Biosecurity.

Redactie Levende Have/Bron: Biosecurity BV

Dossier

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier