Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

NMa onderzoekt machtsmisbruik Rendac

Ingediend door jinke op 16 mei 2011 - 17:08

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zet een onderzoek in gang naar misbruik door de Rendac van haar economische machtspositie op het gebied van de kadaververwerking. Dit meldt het Platform voor Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders (KSG).

De grote hoeveelheid klachten van individuele houders heeft dit besluit ondersteund, aldus het Platform. Het Platform KSG heeft na een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) de documenten over de totstandkoming van de tarieven voor 2011 ontvangen. Hieruit blijkt dat het verhoogde tarief voor de eerste 7 stops en de korting van 68% vanaf de 8e stop niet kosten-technisch is onderbouwd. De zeer gunstige tarieven voor de grote veebedrijven die veel kadavers aanbieden ten koste van de kleinschalige bedrijven die incidenteel kadavers aanbieden kon tot stand komen doordat de kleinschalige houderij buiten het overleg is gehouden, aldus het Platform.

Deze maand begint het overleg over de tarieven voor 2012. Het Platform KSG en de andere organisaties zijn nu wel uitgenodigd.

Kijk voor de tarieven de wiki over destructie .

Redactie Levende Have/Bron: Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders

 

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier