Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Kosten voor UBN schapen en geiten mogelijk omlaag

Ingediend door jinke op 02 januari 2014 - 09:37

Zoals het er nu naar uitziet gaan de jaarlijkse lasten voor registratie van hobbymatige houders van schapen en geiten omlaag. Het ministerie van Economische Zaken stelt voor de kosten voor een UBN met €14,50 te verlagen.

De registratie van schapen en geiten komt met ingang van 2014 volledig voor rekening van de houders. Sinds de invoering van een centrale database in 2009 betaalde de overheid mee aan de registratie. Aan die subsidie komt nu een eind. Betrrokken partijen - grootschalige houders, kleinschalige houders, handelaren - zijn er nog niet helemaal uit hoe de kosten het beste verdeeld kunnen worden. De door het ministerie van Economische Zaken voorgestelde verdeling komt het dichtst in de buurt van wat het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders wil: een eerlijke verdeling van de lasten. In februari wordt er verder over gesproken.

Naast de vaste kosten voor een UBN van €19 per jaar (was €33,50) gaan de houders in het voorstel van het ministerie €0,25 per melding (geboorte, aan- en afvoer) betalen. Hoe meer schapen en geiten men heeft, hoe duurder men uit is. 

Redactie Levende Have

Comments

Ingediend door vaneldijk op 31 oktober 2014 - 20:17

Geweldig die overheid.
Eerst voeren ze de registraties in om alles te kunnen overzien, te kunnen controleren, te kunnen informeren en als ze dan alles voor elkaar hebben dan mogen de geregistreerden zelf de kosten gaan betalen, wat ze voordien al deden via hun belastingbetalingen.
Op welk terrein doet de overheid het anders?? kent u er één?

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier