Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Harlingen wil in heel Friesland onderzoek naar dioxine in eieren

Ingediend door jinke op 30 januari 2014 - 10:46

De gemeente Harlingen wil dat de provinciale overheid in heel Friesland onderzoek gaat doen naar dioxine in eieren van hobbypluimvee. Ook wil de gemeente dat de povincie nader onderzoek instelt naar de bron van de besmetting van de Harlingse eitjes.

In de afgelopen maanden zijn in Harlingen op diversie locaties verhoogde concentraties dioxine aangetroffen in eieren bij kippen van hobbyboeren. Uit het vervolgonderzoek van de gemeente Harlingen is gebleken dat de dioxinegehaltes ruimschoots boven de wettelijke maxima liggen. ''Dit is een zorgelijke uitkomst en de gemeente wil dan ook graag de bron van deze vervuiling achterhalen.Het is lastig een vervolg aan dit onderzoek te geven, aangezien er geen vergelijkingsmateriaal met de omgeving (denk aan de rest van Fryslân) is. Onderzoekers geven aan dat de problematiek van dioxine in eieren van kippen bij
hobbyboeren wijder is dan in Harlingen alleen. Om dit aan te tonen is nader onderzoek nodig dat ook buiten Harlingen plaatsvindt'', aldus de gemeente in een brief aan Gedeputeerde Staten.

Redactie Levende Have/Bron: gemeente Harlingen

Eerdere berichten:

Tips:

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier