Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Groot Brittannie gaat over tot registratie hobbypluimvee

Ingediend door jinke op 17 maart 2023 - 10:25

Groot Brittannië (Engeland, Schotland en Wales) wil al het hobbypluimvee gaan registreren. Er zijn nieuwe regels opgesteld voor eigenaren van hobbypluimvee, die hen ook verplichten tot het bijhouden van een overzicht met gegevens over aantallen dieren, soorten die worden gehouden, contacten, het gebruik en de aan- en afvoer van dieren. Dit meldt de Guardian.

De registratie dient om een volledig beeld te krijgen van het aantal vogels, van de locaties waar deze dieren in Groot-Brittannië worden gehouden en de verplaatsing van deze dieren. Een registratiesysteem helpt bij het informeren over vogelgriep en het inschatten van risico's. Bij een eventuele uitbraak kunnen eigenaren belangrijke updates ontvangen over vogelgriep. Ook voor duiven zouden de nieuwe registratieregels gaan gelden.

In Nederland zijn eigenaren van minder dan 250 kippen en andere voor vogelgriep gevoelige vogelsoorten tot nog toe vrijgesteld van registratie. In Engeland, Schotland en Wales zijn pluimveehouders met meer dan 50 dieren nu al verplicht zich te registreren bij de overheid.

Redactie Levende Have/Bronnen: Guardian/consult.defra.gov.uk/poultry-register/all-birds-registration2023/supporting_documents/Consultation%20document.pdf

Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
NIEUW! Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier