Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Doodgebeten drachtige geit in Randwijk slachtoffer van wolf

Ingediend door jinke op 20 april 2020 - 10:34

Een doodgebeten drachtige geit in het buitengebied van Randwijk blijkt het slachtoffer van een wolf. De vermoedelijke dader is de wolf die eerder was gezien in een boomgaard in de Betuwe.

Randwijk ligt ten zuiden van Wageningen aan de Nederrijn. De geit bevond zich eind maart in de tuin van geitenhouder Wout Kranenburg. Aanvankelijk werd aangenomen dat een hond de dader was. Onderzoek van haren in een meidoornstruik heeft uitgewezen dat het om een wolf ging.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

Wolvencorridor
In de Gelderlander komt Glenn Lelieveld van het Wolvenmeldpunt aan het woord. Hij sluit niet uit dat de wolf op doortocht was door de Betuwe, op zoek naar een nieuw leefgebied in Vlaanderen. ''Wolven leggen wel afstanden tot 1500 kilometer af”, zegt hij. De kans dat het gaat om een wolf die zich in de Betuwe heeft gevestigd, acht hij klein. ''We zien al sinds 2015 dat wolven van noord naar zuid door Nederland trekken. En doordat de dieren op hun tocht in het landschap vaak dezelfde keuzes maken, is zelfs een aantal ‘wolvencorridors’ ontstaan. Eén daarvan loopt door de Betuwe”, aldus Lelieveld in de Gelderlander.

Redactie Levende Have

Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier