Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Dode melkschapen na Q-koorts vaccinatie

Ingediend door jinke op 10 september 2015 - 14:30
melkschapen
Houders van melkschapen melden grote problemen na het toedienen van de verplichte Q-koorts vaccinatie. Volgens website Het Schaap hebben twaalf melkschapenhouders hun beroepsvereniging op de hoogte gebracht van dalende melkproductie, ziekteverschijnselen en zelfs dodelijke gevolgen.
 
De Nederlandse Vereniging van Professionele Melkschapenhouders wil dat de problemen worden opgelost: een beter vaccin of een andere werkwijze. De organisatie heeft de resultaten van de enquête daarom gestuurd naar LTO-Nederland, de Gezondheidsdienst voor Dieren en farmaceut Ceva die de enige entstof (Coxevac) tegen Q-koorts op de Nederlandse markt brengt. Houders van melkschapen en houders van schapen met een publieksfunctie moeten hun schapen jaarlijks inenten tegen Q-koorts.
 
Redactie Levende Have/Bron: hetschaap.nl
Dossier

Comments

Ingediend door Anoniem op 11 september 2015 - 15:08

Ik denk dat we de ontwikkelingen scherp in de gaten moeten houden, want ook onze schapen op de kinderboerderij worden jaarlijks geënt. Laten we hopen dat er snel duidelijkheid komt over de deugdelijkheid van de entstof tegen Q-koorts.
Rein Post
Stichting Kroondieren

Ingediend door vaneldijk op 13 september 2015 - 10:59

Onze twee Nederlandse Landgeiten (14 en 13 jaar oud) hebben allebei een etterend gezwel op de spuitplek in de hals overgehouden aan de verplichte Q-koorts vaccinatie. Dit was de 3e hervaccinatie na de basisvaccinatie. De dierenarts heeft zeer zorgvuldig met een schone naald gewerkt.

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier