Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Brabant: twee ton voor afrastering schapen en geiten

Ingediend door jinke op 07 februari 2022 - 11:37

Houders van schapen en geiten kunnen een subsidieverzoek indienen bij de provincie Brabant voor wolfwerende afrasteringen. Er is in totaal twee ton beschikbaar. Voorwaarde is dat de schapen en geiten worden gehouden in het aangewezen leefgebied van de wolf.

In aanmerking komen onder meer kosten voor vaste en flexibele afrastering en plaatsingskosten, en aanschaf van onderdelen of materialen voor een wolfwerende afrastering die voldoen aan de normen of overige suggesties als genoemd in paragraaf 2.2. van de Faunaschade Preventiekit module wolven.

aangewezen leefgebied wolf Brabant

De hoogte van het toe te kennen bedrag voor een vaste afrastering is vastgesteld op € 500 en € 3,00 per strekkende meter vaste wolfwerende afrastering met een maximum van € 100 per dier. Voor een verplaatsbare afrastering wordt gerekend met €30 per dier en max €4000 voor een opwindsysteem.

De Europese Commissie heeft subsidie ten behoeve van preventieve maatregelen aangemerkt als staatssteun. Om de subsidie alsnog rechtmatig te kunnen verstrekken wordt gebruik gemaakt van de de-minimis verordening. Binnen de landbouwsector mag op grond van deze verordening over een periode van 3 belastingjaren maximaal een bedrag verstrekt worden van € 20.000.

Redactie Levende Have

Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier