Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

New Forest

4 generaties new forest

Het Nederlands New Forest Pony Stamboek bestond in 2007 50 jaar. Al die tijd is streng geselecteerd op type en exterieur, sportaanleg, maar ook op gezondheid en niet in de laatste plaats op karakter.

De New Forest Pony’s staan bekend als sobere en veelzijdige dieren, die zomer en winter buiten gehouden kunnen worden. Ze stammen af van de pony’s die al eeuwen lang in het New Forestgebied ten zuiden van Londen leven. Om van de aanvankelijk kleine New Foresters betere rij- en trekdieren te maken, zijn ze in het verleden onderworpen aan zeer veel invloeden van onder meer Welsh, Volboed, Arabier, Berber, Fell, Dales, Highland, Dartmoor en Exmoor.

New Forest Pony’s hebben een betrouwbaar en werkwillig karakter, waardoor ze ideaal zijn als sportpony, recreatie- én gezins-pony. Dankzij de sterke lichaamsbouw kunnen ook volwassenen op de pony’s rijden. Bovendien zijn ze geschikt voor aangespannen rijden. De pony’s in het Nederlandse New Forest Pony Stamboek worden verdeeld in een kleine maat – stokmaat tot 1.37 meter – en een grote maat – van 1.37 tot en met 1.48 meter. (1)
(1) Brave New Forest Pony ideaal voor kinderen, Levende Have april 2007

Terug naar:

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier