Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Mijn schaap heeft vorige week longontsteking gehad.

Ingediend door vaneldijk op 03 september 2007 - 22:27

Mijn schaap heeft de vorige week longonsteking gehad. De dierenarts heeft haar antibiotica en ontstekingsremmer gegeven. Daarna knapte ze wel weer op, maar kan nu haast nu niet meer staan op de poten. Volgens de dierenarts was ze wel vermagerd. Ik heb haar extra schapebrok en hooi gegeven, maar ze blijft in de stal liggen. Ze eet wel en geeft geen zieke indruk. Wat kan ik voor haar doen.

Thema
Gezondheid
Diersoort
Schapen

Reacties

Ingediend door Anoniem op 04 september 2007 - 11:03

De beschreven verschijnselen wijzen niet meer op longontsteking. Door de longontsteking zou het dier zodanig verzwakt kunnen zijn dat het niet meer kan staan, maar als het verder geen longverschijnselen meer heeft, niet ziek is en goede eetlust heeft is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Volgens de informatie was het schaap al vermagerd.
Mijn advies is om opnieuw de dierenarts te raadplegen en nader onderzoek te doen.
Ontworming, extra voeding en vitaminen en mineralen zijn natuurlijk altijd de moeite waard.
Arie Plaisier, dierenarts

Ik heb het schaap zakjes met Vitaminestoot gegeven in toch maar weer de dierenarts gebeld. Die constateerde dat de achterpoten wat opgezet waren, waardoor het staan moeilijk voor haar was. De dierenarts vermoedde dat het toch een lichte vorm van blauwtong was en adviseerde door te gaan met de vitamines, ze te behandelen tegen myiasis en ze snachts binnen te houden. Het schaap heeft weer antibiotica en pijnstiller injecties gehad. Inmiddels is het schaap weer gezond en loopt weer vrolijk in de kudde rond, maar ze gaan wel elke avond naar binnen.
Ria de Gunst

wanneer een van mijn schapen niet in orde is,slap,loom,of een zieke indruk maakt geef ik hen een boterham met een eetlepel sambucol.vlierbessensiroop ik gaf dit mijn schapen dagelijks ten tijde van de blauwtong periode.nadat een van mijn schapen aan blauwtong was overleden ben ik naarstig naar een weerstandsverbeteraar gaan zoeken en dit werkte perfect.ook de andere dieren geef ik ervan en alles verkeert in blakende gezondheid

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier