Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

kippen koppelen

Ingediend door Anne-273 op 03 januari 2019 - 07:54

Sinds enkele weken heb ik een kriel cochin, hier heb ik sinds afgelopen weekend een kriel zijdehoen bij gezet. 

Ik heb de zijdehoen er laat in de middag bij geplaatst, de kriel heeft heeft even ruzie gemaakt, ze liep om de hoen heen met buigende beweging, en heeft een aantal keer aan de nek veren getrokken. De hoen oogt onderdanig en heeft een aantal keer de hoogte opgezocht om confrontatie te voorkomen. In de schermer zijn ze wel samen het nacht hok in gegaan.

De volgende dag toen ik thuis kwam had de hoen weer de hoogte opgezocht (de kippen lopen los in de (stads) tuin). De kriel blijft pikken, niet heel agressief en jaagt of achtervolgd de hoen niet maar wel dominant wanneer de hoen in de buurt komt. Ik heb de kriel en hoen nu gescheiden. De kriel heeft het nacht hok en de tuin, de hoen in het scharrelhok, ze kunnen nu niet meer bij elkaar door scheiding van gaas.

Mijn vraag is hoe lang het mogelijk duurt voor de kriel en hoen elkaar accepteren, en wat ik kan doen om dit te bevorderen. Voordat ik besluit dat het geen match is en de hoen terug gaat. 

De kriel heb ik enkele weken overgenomen nadat de rest van haar groepje door vossen is gepakt. De kriel zat de laatste tijd erg veel op stok, en kletst minder dan voorheen, ook de kleur van de kam is wat bleker, voor mij een reden is een maatje te zoeken voor de kriel.

Grt

Thema
Gedrag
Diersoort
Pluimvee

Reacties

Ingediend door Truus op 04 januari 2019 - 10:09

Waarschijnlijk wennen ze vrij snel aan elkaar.Ze moeten het toch even uitzoeken  wie de baas is.En de kriel zal de zijdehoen een rare kip vinden (uiterlijk).

Je kan aan elke kant van het gaas een voerbakje zetten met wat lekkers,zo kunnen ze samen eten.Ook kan je boerenkool blad in het gaas steken.

 

Aanbevolen door Levende Have
 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier