Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Ei uitbroeden in de serre

Hallo, 

mijn koppel Indische lopenden hebben een eerste nest gelegd maar toen is het manneke aangevallen en heeft het niet over leeft een week later hebben we een nieuw manneke gehaald voor bij het vrouwke te zetten. Nu heeft ze een 2de nest gelegd en sins gisteren is ze beginnen broeden. 

Maar ik kreeg het niet over mijn hart om die 1ste nest weg te doen dus heb ik deze gecontroleerd waar er van 2 eitjes bevrucht waren. Maar ik heb dus geen broedmachine dus ik heb het anders aan gepakt ik heb een diepe emmer genomen met wat stro in daar de 2 eitjes in gelegd met een deksel er op waar er wel lucht en licht in kan en deze in mijn serre gezet met de hoop dat ook zou helpen en ja hoor je ziet het groeien nu is het al 3 cm groot en ziet je de snaveltje als vormen hoe schattig. 

Mijn vraag is nu ik draai de eieren iedere dag een kwartje om maar ik weet niet goed hoeveel keer moet je dit draaien wanneer stop ik met te draaien? Of is er iets waar ik speciaal op moet letten? Dit is mijn eerste keer en heb er nog niet zoveel verstand van maar we proberen ons best te doen. 

Grtjs Bianca 

Thema
Algemeen
Diersoort
Pluimvee

Aanbevolen door Levende Have
 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier