Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Workshops voor schapenhouders op Dag van het Schaap

Ingediend door jinke op 21 mei 2016 - 11:52
De Dag van het Schaap, op 11 juni in Ermelo, biedt een aantal workshops voor schapenhouders: over de slachtrijpheid van lammeren, klauwverzorging en het analyseren van kuilgras. 
 
Andere workshops zijn die voor werkhonden door de bekende handlers Mike van der Most en Reinier van Klinken. De Gezondheidsdienst voor Dieren gaat met groepjes bezoekers naar een nabijgelegen perceel grasland om veehouders te leren leverbotslakjes te herkennen. De organisatie NSFO geeft een workshop exterieur beoordelen.

Verder biedt de Dag van het Schaap zoals gewoonlijk weer veel informatie en amusement, zoals de presentatie van rassen, keuringen, nieuwe producten, lezingen, kunst, een demonstratie schapen scheren, werkhonden, kaaskeuringen en de verkiezing van het mooiste schaap van Nederland
Deelname aan de workshops is gratis, aanmelden vooraf is wel verplicht via www.dagvanhetschaap.nl
 
Het wolplein van de Dag van het Schaap wordt alsmaar groter en telt dit jaar tientallen stands. Verschillende bedrijven geven daar ook workshops en demo’s. De geitenhouderij is ook onderdeel van het evenement. Een van de drie hallen van het evenemententerrein in Ermelo is geheel voor de geiten. Verschillende rassen worden er gekeurd. Ook wordt de mooiste geit van Nederland verkozen.
Kijk voor het complete programma op www.dagvanhetschaap.nl
 
Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier