Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Wol blijft populair: goede vachten zijn wel €100 waard

Ingediend door jinke op 03 januari 2016 - 10:25
Voor bijzondere vachten worden nog steeds goede prijzen betaald, merken ze bij de Vereniging Speciale Schapenrassen. Wol blijft populair: prijzen tussen €50 en €100,00 per vacht zijn geen uitzondering. Reserveringen komen ook voor. Terwijl de wol nog moet aangroeien, is de vacht al verkocht.
 
Het heeft te maken met de groeiende belangstelling voor ecologie en terug naar de natuur, aldus de VSS in haar nieuwsbrief. Wol is een geliefd materiaal voor designers en hobbyisten, zeker nu ook vilt weer helemaal in de belangstelling staat. Vooral de longwools zijn gewild, zoals de Wensleydale Longwool, de Leicester Longwool, de Devon en Cornwall, maar ook de Racka en de Walliser Schwarznase doen het goed. Bijzondere kleuren, zoals de Solognote, Coburger Fuchs of Black Welsh en Shetland liggen eveneens goed in de markt.
 
De kwaliteit van de wol is belangrijk. Een goede scheerder haalt de vacht er in één geheel af. ''Haal direct de vuile delen eruit en rol de vacht netjes op en stop hem in een zak die kan “ademen’, dus papier, een net of, het beste, een katoenen zak. Op deze wijze kunt u kwaliteit leveren, en ook een nette prijs vragen voor een mooie vacht'', adviseert de VSS.
 
Redactie Levende Have/Bron: VSS

Comments

Ingediend door vaneldijk op 19 januari 2016 - 17:38

Hoe lang kan ik onbewerkte vachten bewaren?

Ingediend door vaneldijk op 19 januari 2016 - 19:41

Voor dat geld wil ik mijn alpaca vachten ook wel verkopen, ook apart, en ook goede kwaliteit.Wil ook nog wel iets inleveren op die prijs!!
Dus bij interesse !

Ingediend door vaneldijk op 19 januari 2016 - 20:26

Als je bij de vachten mottenballen of motten-strips (stinken minder) doet, kun je ze jaren lang bewaren. Wij bewaren de vachten van onze Angorageiten in polyethyleen zakken in een koele schuur.

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier