Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Wetenschappers creëren kip zonder snavel

Ingediend door jinke op 16 mei 2015 - 12:20

Wetenschappers zijn erin geslaagd een kip zonder snavel te creëren. Op de plek van de snavel ontstond een bek die sterke gelijkenis vertoont met die van de dinosaurussoorten Velociraptor en Archaeopteryx.

Het onderzoek naar de genetische overeenkomsten tussen de kip en de dinosaurus is al enkele jaren gaande. Wetenschappers hebben voldoende bewijzen dat dinosaurussen genetisch gezien voortleven in kippen en ander gevogelte, maar zijn nog op zoek naar een antwoord op de vraag hoe dat evolutionair precies in elkaar zit. Door het ''snavel-gen'' van de embryo van een kip ''uit te zetten'', is nu gebleken dat op die plek een ''dino-gen'' de kop opsteekt.  

Het internationaal team van wetenschappers, onder leiding van Yale paleontoloog en bioloog Bhart-Anjan S. Bhullar and Harvard bioloog Arhat Abzhanov, benadrukt dat ze er niet op uit zijn in het laboratorium een nieuwe dinodaurus te creëren. Ze willen weten hoe het komt dat de oude genen in huidige soorten een slapend bestaan leiden, waardoor er zoiets als een snavel heeft kunnen ontstaan. Die snavel is een essentieel lichaamsdeel van vogels en beslissend voor de ontwikkeling van deze soorten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Redactie Levende Have/Bron: Evolution mei 2015

 

Comments

Walgelijk ,ze zouden hun tijd en geld beter gebruiken om iets toe te voegen , er zijn ziektes genoeg . of onderzoek naar vervanging brandstof of bestrijdings middelen .
Wetenschappers zijn al te lang bezig om uit te zoeken wie er eerder was kip of ei .

Inderdaad walgelijk. Een kip gebruikt zijn snavel om naar voer en insecten te zoeken. Zonder snavel is het dier dan volledig afhankelijk van aangeboden voer.

Genetische manipulatie.
Esthetisch onverantwoord.

Esthetisch onverantwoord???? Inderdaad. een kip zonder snavel zal er niet uit zien. maar het was niet het doel van het onderzoek kippen zonder snavels te maken. Ethisch verantwoord is een ander vraagstuk. Dit onderzoek heeft niets te maken met genetische manipulatie maar met genetisch onderzoek. Onderzoek wat ook plaatsvindt bij kankeronderzoek. Vergeet dus niet dat genetische onderzoek een enorme bijdrage kan leveren aan het menselijk welzijn zoals het voorkomen van ziektes van mens, dier en plant.
Genetische manipulatie (als je dit soort onderzoek zo wilt noemen) heeft een enorme negatieve lading maar er zitten ook heel veel positieve kanten aan. Het gaat er alleen om hoe wij met de resultaten van genetisch onderzoek omgaan.
Het zou prettig zijn als de critici zich eerst verdiepen in de materie voordat ze zich ongenuanceerd uitlaten.

Ingediend door Anoniem op 24 mei 2015 - 07:26

ik was overigens de schrijver van de vorige reactie!

Sorry !
Ik bedoelde ethisch.

We letten hier niet zo zeer op spelling fouten.
In het inleidende stukje staat duidelijk omschreven wat het doel van het onderzoek is ,het aantonen van evolutie .
En vertel dan maar eens aan een kind met taai slijmvlies of ms we zijn al zo ver dat we een kip zonder snavel kunnen maken .
Willen we werkelijk wat aan kanker doen dan zouden we oorzaak bestrijden ,suiker is een voedingsbodem voor deze cellen terwijl het grootschalig in ons voedsel gedaan wordt en verslavend werkt ,en wat te denken van ons voedsel wat verontreinigd is
door bestrijdingsmiddelen ,of onze koffie welke behandeld is met een bestrijdingsmiddel welke alzheimer veroorzaakt.
Het blijft walgelijk om dieren te verminken ,de bevindingen worden voor grof geld verkocht ,denk maar eens aan ddt en andere doorbraken .Voor wereldverbeteringen zullen we toch echt terug moeten .

Walgelijk, word hier erg verdrietig van.

Ingediend door vaneldijk op 01 augustus 2015 - 01:54

Het is walgelijk en zielig, maar ze zullen leren eten op de manier zonder snavel, als ze zeggen dat het ongeveer 't zelfde is als die van een Dino, moet het kunnen, ondanks dino's Ook aten, toch? En ergens vind ik het natuurlijk ook zielig. Ik snap sommige mensen wel.

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier