Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Schaap en geit dood door brood

Ingediend door jinke op 21 februari 2016 - 12:39
Op de kinderboerderij van Zuidwester Hernesseroord in Middelharnis zijn vorige week een schaap en een geit overleden door het eten van teveel brood. De doodsoorzaak is vastgesteld door de dierenarts.
 
Bart Pronk van de kinderboerderij legt op de facebookpagina van de Vrienden van de Zuidwester uit: “Veel bezoekers, ook die van Zuidwester, denken: ‘Dat ene stukje brood dat ik nu voer, kan nooit erg zijn. En het is zo leuk.' Hierbij echt het dringende verzoek onze dieren niet te voeren, hoe lief ook bedoeld. Voeren wordt gedaan door personeel en cliënten van de kinderboerderij met het juiste voer in de juiste hoeveelheid. Onder onze leiding mag je tijdens voertijd best meehelpen."
 
Dat brood geschikt voer is voor herkauwers, berust op een misverstand. Op kinderboerderijen veroorzaakt dit misverstand geregeld problemen, die gelukkig niet direct tot de dood leiden, maar wel tot  een verstoring van het evenwicht in de pens. Ook particulieren willen hun dieren nog wel eens teveel brood geven. Op deze website werd onlangs nog de vraag gesteld: mogen schapen brood eten?
 
Redactie Levende Have

Comments

Ingediend door vaneldijk op 16 maart 2016 - 16:16

Ik zal dit direct ophangen bij onze dierenweide. Het lijkt wel of mensen doof zijn als ik ze vertel dat brood helemaal niet goed is!
Misschien helpt het een beetje...ik hoop het....

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier