Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Nieuwe vereniging voor houders van hobbyvarkens

Ingediend door jinke op 18 juni 2015 - 09:54
Hobbyvarkens

Twee houders van hobbyvarkens hebben een vereniging opgericht om eigenaren van deze dieren met elkaar in contact te brengen. Ook zetten ze zich in voor adoptie van varkens die een nieuw huis zoeken.

Raghnild Diepens en Debby Wegner zijn de initiatiefnemers van de hobbyvarkensvereniging en de besloten groep Mini-varken forum op Facebook. Deze groep dient als verzamelplek voor eigenaren en liefhebbers van mini-varkens. Van de vereniging kunnen alle houders van hobbyvarkens lid worden, ongeacht de grootte van hun dieren: ‘’Als je je varken beschouwt als huisdier, beschouwen wij je als mogelijk lid’’, aldus Diepens en Wegner.

Op Facebook willen ze een plek creëren  waar meningen geuit en gedeeld kunnen worden en waar iedereen zich ook vrij voelt om dat te doen, ongeacht het onderwerp wat besproken wordt. We willen ons op dit forum richten op een aantal zaken:

  • advies van eigenaars aan eigenaren en geïnteresseerden;
  • delen van fijne en minder fijne momenten;
  • proberen een plekje te vinden voor herplaatsers.

Op de Facebookpagina staat een kaart met plaatsen waar houders van mini-varkens zijn te vinden. Ze worden geen varkens maar ‘’varkjes’’ genoemd. Er staan al zo’n dertig houders van varkjes vermeld. Op de adoptiepagina van de vereniging staan op dit moment negen mini-varkens, een zeugje van tweeënhalf, Lilly. ‘’Overdag is ze buiten en ‘s nachts slaapt ze binnen in haar bench. Ze is een lief en sociaal varken dat gewend is aan honden en katten. Een van de honden gaat haar de laatste tijd uit de weg omdat Lilly behoorlijk dominant is. Nu is ze dus alleen en zou het fijn zijn als ze bij een ander varken geplaatst kan worden.’’  

Redactie Levende Have/ Bron: www.hobbyvarkenvereniging.nl

Lees ook het artikel:

Comments

Ingediend door vaneldijk op 19 juni 2015 - 01:46

ik ben marja en heb 3 zwarte mini varkentjes...Dollie, Lientje en Lotje, zij zijn nu 6 jaar en ze hebben een buiten verblijf......slaaphok en ze gaan eerdaags verhuizen naar een andere buitenruimte en nwe slaaphok.... maar lopen vaak los......als het in de zomer erg warm is komen ze binnen lopen en
liggen dan even in de huiskamer... heb best nog meer te vertellen.

Leuk... eindelijk... een ....

Ingediend door vaneldijk op 19 juni 2015 - 16:33

MIJN NAAM IS VERCAUTEREN MARITSA EN IK HEB 3 VAN DIE LIEVE KNORRETJES RONDLOPEN , ZAAAAAALIG GEWOON

Ingediend door vaneldijk op 27 juli 2015 - 21:46

hallo mijn naam is Leslie en ben de trotse eigenaar van pumba een gothinger beer van 9j.
Pumba kan Altijd genieten van de buitenlucht en als het te warm is zet ik Altijd parasols in Zijn verblijf en zen watersproeier staat Altijd klaar,dat vind hij zeer Fijn. Grts

Ingediend door vaneldijk op 15 juni 2016 - 16:55

Liefhebbers van varkens?
Die nemen echt geen varken als huisdier.
Ja, het is hip en een rage maar vooral een reinste vorm van dierenmishandeling door mensen die alleen aan zichzelf denken.
Kijk maar eens op Marktplaats (daar worden tientallen varkentjes gratis aangeboden (die zijn dan wat ouder en niet meer zo klein, schattig en lief)!
En wat als je genoeg hebt van het gekrijs (leuk voor je buren), je omgeploegde tuin en ravage binnenshuis? Een asiel zal ze niet opnemen, evenmin kinderboerderijen (die willen alleen jonge dieren). De realiteit is dat vele ('mini') varkens in erbarmelijke toestanden leven (in een hokje ergens achterin de tuin) of worden gedumpt in de natuur (om afgeschoten te worden door de boswachter).
Geloof zeker niet de fokkers (die vertellen alles voor de poen) en ook niet de berichten in de talloze forums, (vaak opgericht door de fokkers zelf die er wel voor dat er geen nare berichten verschijnen).

Jammer dat ook deze vereniging kennelijk het houden van varkens als huisdieren actief faciliteert en stimuleert. Het het zou mooi zijn om ook voorlichting te gaan geven aan mensen die de intentie hebben om een varken aan te schaffen (dan halen ze het wel uit hun hoofd!).

Zie ook www.minivarkens.nl (dan weet je wat je te wachten staat!

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier