Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Misstanden op paardenmarkt Zuidlaren

Ingediend door jinke op 23 oktober 2015 - 09:40

Illegale verkoop van ontwormingsmiddelen en 15 gevallen van illegale export. Dat was de ''vangst'' van de NVWA op de paardenmarkt van Zuidlaren. Op het gebied van dierenwelzijn heeft de NVWA geen overtredingen geconstateerd, zo stelt de controlerende organisatie vast.

De illegale verkoper van ontwormingsmiddelen werd aangetroffen op de parkeerplaats van de paardenmarkt. Daar verkocht hij de middelen vanuit de kofferbak van een auto. De klanten waren naar de verkoper verwezen door een man die zelf op de paardenmarkt stond. Deze man was al eerder zijn vergunning voor de verkoop van de middelen kwijtgeraakt, omdat hij ze verstrekte zonder recept. Tegen de twee mannen is proces verbaal opgemaakt.

Om de export van paarden vanaf de Zuidlaardermarkt mogelijk te maken, was de NVWA aanwezig voor exportkeuringen en de uitgifte van exportcertificaten. Desondanks probeerden handelaren 15 keer paarden zonder verplichte keuring en certificaat af te voeren voor export naar het buitenland. Ook tegen hen maakt de NVWA proces verbaal op. Ook werden er drie paspoorten aangetroffen waar iets mis mee was. Een paspoort was vals, een ander paspoort hoorde niet bij het getoonde paard en met een derde paspoort was gerommeld. De export van deze dieren is daarom geweigerd. De NVWA stelt een onderzoek in.

Redactie Levende Have/Bron: NVWA

Comments

Ingediend door Anoniem op 11 november 2015 - 13:34

Ik hoop, dat er nu eindelijk een rechter in Nederland is, die deze kerels een heel streng zal straffen en een eeuwig verbod oplegt om nooit meer iets te verkopen op markten en dergelijke!

De NVWA doet goed werk,maar de justitie is ontzettend slap!

Ingediend door vaneldijk op 12 november 2015 - 23:04

Hierboven weer een negatieve reactie van iemand zichzelf vast ''dierenvriend'' of zoiets noemend. Want wat is er nu eigenlijk gebeurd...vrijwel niks. De markt was prima georganiseerd en de paarden hadden voldoende water en wel voor een week hooi. Hou toch eens op om op alle slakken zout te leggen wanneer het om dierenmarkten en andere activiteiten waar dieren bij betrokken zijn gaat!

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier