Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Levende Have: minimale subsidie, maximaal resultaat

Ingediend door jinke op 25 mei 2011 - 12:59

Het Landelijk Kennisnetwerk Levende Have is een belangrijk informatiepunt geworden voor de hobbymatige houder van landbouwhuisdieren. De website scoort het best van alle door de overheid gesubsidieerde communicatiekanalen op dierengebied. Dit blijkt uit de Staat van het Dier, een uitgave van het ministerie van EL&I.

De overheid investeert in kennisbevordering bij houders van hobby- en
gezelschapsdieren. De beschikbaarheid en toegankelijkheid van informatie zal leiden tot toename van kennis bij houders van hobby- en gezelschapsdieren, aldus het ministerie. Het Landelijk Kennisnetwerk Levende Have ontving daartoe in 2010 veertigduizend euro. Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) kreeg 940.000 euro, het Platform Verantwoord Huisdierbezit (PVH) veertigduizend euro en het Hippisch Kennis Centrum (NHK) 125.000 euro.

Opmerkelijk zijn de resultaten. Het ministerie keek daarvoor naar de bezoekcijfers van de websites in 2010. Die van Levende Have trok de meeste bezoekers: 339.135. De website van het LICG trok 283.026 bezoekers, die van het PVH 83.846 en die van het NHK 9658.

Levende Have heeft vanaf de oprichting gedurende drie jaar financiele steun gekregen van de overheid en ontving in 2010 de laatste bijdrage. Sinds begin 2011 draait de website zonder subsidie. De bezoekcijfers hebben daar niet onder te lijden. Die vertonen een permanent stijgende lijn. Het gemiddelde ligt op dit moment op 36.000 per maand.


Redactie Levende Have/Bron: ministerie van EL&I

Comments

Ingediend door Anoniem op 25 mei 2011 - 21:28

Het is niet alleen een informatieve site. Het is ook nog een "slimme site" die je direct bij de informatie brengt die je zoekt. Als hobbydierhouder heb je behoefte aan gewone uitleg en dat vind je hier.
<br><br>
Leo van Merwijk

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier