Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Kwart meer fokkers Brabants trekpaard

Ingediend door jinke op 05 maart 2016 - 17:57
Het aantal fokkers van het Brabants trekpaard is de afgelopen vijf jaar met een kwart gestegen tot 115. Sinds 2011 krijgen fokkers een premie van €200 voor elk  geboren veulen. In ruil voor de premie moeten de fokkers 'van Vlaams-Brabant' toevoegen aan de naam van het paard.
 
boek over trekpaarden
 
Het succes is voor de provincie Vlaams-Brabant en het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG) reden om het Brabants trekpaard te laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed en het te laten opnemen in de Vlaamse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed, zo meldt persbureau Belga.
Het CAG gaat aan de hand van literatuur, foto's, postkaarten, schilderijen, filmmateriaal, stamboeken, affiches, medailles, smidsgerief, paardengetuig en dergelijke alle beschikbare informatie inventariseren over de geschiedenis en het erfgoed van trekpaarden in Vlaams-Brabant. Ook moet er een erfgoedzorgplan worden opgesteld en acties op touw worden gezet om het trekpaard bekendheid te geven, zoals het maken van een documentairefilm. 
 
Redactie Levende Have/ Bron: Belga
 
Eerder bericht:

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier