Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Koepel stelt branchecode op voor publieksboerderijen

Ingediend door jinke op 12 februari 2015 - 14:02

De overkoepelende vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland (vSKBN) heeft een branchecode opgesteld voor publieksboerderijen.

Het doel van de branchecode is een verdere professionalisering van publieksboerderijen. Ook kunnen deze boerderijen zich met de branchecode onderscheiden van hobbyisten die zichzelf ‘kinderboerderij’ noemen. In de branchecode staat een aantal voorwaarden waar leden van de vSKBN aan moeten voldoen om lid te blijven van de vSKBN. Het gaat dan om een veilige en verantwoorde omgeving, vakbekwaam beheer, de maatschappelijke functie en dierenwelzijn.
 
Boerderijen die over een code willen beschikken, hoeven nog niet gelijk aan alle voorwaarden te voldoen: de ambitie om eraan te werken kan ook aangegeven worden. Elk jaar zal de vSKBN aan al haar leden vragen om de checklist branchecode in te vullen. 
Publieksboerderijen zijn boerderijen met een publieke functie. Hier vallen kinderboerderijen en dierenweides onder, maar ook zorginstellingen, campings of recreatiegebieden waar dieren worden gehouden. Centraal hierbij staat dat er contact mogelijk is tussen mens en (landbouwhuis)dier.
 
Redactie Levende Have/Bron: vSKBN

 

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier