Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Klauwmevrouw heeft talrijke dankbare klanten

Ingediend door jinke op 08 december 2021 - 15:42
Ragnhild Diepens klauwmevrouw

Klauwmevrouw Ragnhild Diepens reist het hele land door om minivarkens te bekappen. Een bijzondere, belangrijke en vooral ook fysiek zware bezigheid.

Diepens beheerst een speciale methode (Flip de pig) om varkens in alle rust te kunnen bekappen. Ze draait ze op hun rug, waarna ze zich in de meeste gevallen overgeven en volledig ontspannen. Het lukt niet altijd, zegt Diepens. Vooral met Kune Kune's werkt de methode in de helft van de gevallen. Kune's zijn groot en sterk. Maar met Suus (zie foto) ging het eerder deze week prima. We zien Ragnhild aan het werk, samen met Cindy die in de leer is. ''Terwijl ik met de voorpoten bezig ben, is Cindy de achterpoot aan het bestuderen die ze zo meteen gaat bekappen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk'', licht Diepens toe.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

De klauwmevrouw bekapt niet alleen de klauwtjes, maar ook het inkorten van de tanden of andere verzorgende behandelingen behoren tot de mogelijkheden. Ze telt inmiddels talrijke tevreden klanten. Voor de eigenaren van de hobbyvarkens is ze een uitkomst, maar vooral de varkens zelf hebben veel baat bij het bekappen. Ragnhild behandelt varkens in Nederland en België. Ze kan nieuwe klanten aannemen, maar die komen wel op een wachtlijst.
Meer informatie is ook te vinden op facebook.com/klauwmevrouw/

Aanmelden kan via de website klauwmevrouw.nl. 

Redactie Levende Have/Eigen foto

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier