Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Kippen binnen houden in de buurt van afvalverwerker Wijster

Ingediend door jinke op 12 januari 2019 - 13:11

Houders van hobbykippen in de buurt van de afvalverwerker Aterro in Wijster wordt aangeraden de dieren voorlopig binnen te houden. Ten gevolge van een brand op 4 januari hebben zich dioxines verspreid in de omgeving. Bij de brand ging een loods met plastic in vlammen op.

Inwoners in het zogeheten ''aandachtsgebied'' zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht. Ze krijgen het advies voorlopig geen eieren te eten van hun hobbykippen. Ook wordt hen aangeraden voorzichtig te zijn met gewassen uit de moestuin. Vee kan ook maar beter binnen worden gehouden. Deze adviezen volgen na een onderzoek van het RIVM.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

Er is een kaart beschikbaar waarop is aangegeven in welk gebied de kans op een verhoogde concentratie dioxines het grootst is. Het gaat om een gebied van 700 ha tussen Wijster en Hoogeveen-Oost. Alle adviezen en de kaart zijn te vinden op de website van de Veiligheidsregio Drenthe (zie bijlage)

Update 26 januari 2019
Ook buiten genoemd gebied vindt nu onderzoek plaats. Wageningen Universiteit is ingeschakeld om monsters te nemen. Het onderzoek zal naar verwachting een maand in beslag nemen.

Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier