Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Drachtkalender geeft inzicht in leefomstandigheden van de bij

Ingediend door jinke op 12 maart 2015 - 20:32
drachtkalender
Met behulp van een handige digitale tool kan iedereen met een erf of een stuk grond analyseren of bijen het er naar hun zin hebben. De uitkomst van de analyse kan leiden tot een verbetering van de leefomstandigheden voor de bij.
 
De tool is in eerste instantie bedoeld voor boeren, maar ook burgers kunnen nagaan of hun omgeving geschikt is voor bijen. De tool staat op www.drachtkalender.nl. De drachtkalender geeft direct inzicht hoeveel stuifmeel en nectar er in en rondom het boerenbedrijf potentieel aanwezig is, en in welke periode. Ook wordt duidelijk welke bomen, struiken en gewassen veel voedsel opleveren, en welke weinig. Door de drachtkalender in te vullen, ziet de gebruiker direct wanneer bijen tekort komen, en hoe dit verholpen kan worden met extra aanplant van bijvoorbeeld bloemenstroken, bloeiende gewassen of houtsingels.
Drachtkalender.nl  is een van de producten van het praktijknetwerk BIJenBESTUIVING. Hierin werken imkers en boeren samen aan een bij-vriendelijk landschap door teelttechnieken en agrarisch natuurbeheer af te stemmen op de honingbij en wilde bijen. Ze worden begeleid door het Louis Bolk Instituut. Het netwerk wordt gefinancierd door het bedrijfsleven, het Ministerie van Economische Zaken en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. 
 
Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier