Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Coronacrisis nu ook voelbaar in hobbydierhouderij

Ingediend door jinke op 24 maart 2020 - 10:18

De gevolgen van de coronacrisis worden nu ook voelbaar in de hobbydierhouderij. Niet alleen kinderboerderijen zijn of worden gesloten, ook lammetjesaaidagen en andere uitjes naar boerderijen en parken zijn afgelast.

Alle activiteiten tot 1 juni moeten worden uitgesteld. Workshops gaan niet door. Ook geen Animal-event in Hilvarenbeek (op 1, 2 en 3 mei). De Dag van het Schaap (6 juni) en de Farm & Country Fair in Aalten, jaarlijks druk bezocht door liefhebbers van dieren, zijn eveneens afgelast. De fair zou dit jaar voor de 25e keer worden gehouden.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

Advies voor tatoeëren van konijnen
Kleindierliefhebbers Nederland (KLN) vraagt aandacht voor het tatoeëren van konijnen. De organisatie adviseert geen konijnen te verzamelen en zoveel mogelijk in de buitenlucht te tatoeëren. ''Gebruik als tatoeëerder een kistje, zodat je alleen één konijn zonder hulp kunt tatoeëren'', aldus KLN. ''Konijnen zijn geen infectiebron, maar kunnen wel de besmetting overbrengen van de fokker naar de tatoeëerder of omgekeerd. Neem als aandrager afstand totdat de tatoeëerder klaar is. Daarna neemt de tatoeëerder afstand en kan de aandrager het konijn wisselen. Was regelmatig de handen maar vooral na ieder bezoek.''

Redactie Levende Have

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier