Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Cor Duim nieuw bestuurslid Levende Have; Simon Oosting voorzitter

Ingediend door jinke op 11 november 2020 - 11:16
Cor Duim

Cor Duim is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Levende Have. Simon Oosting heeft het voorzitterschap van de Stichting overgenomen van Aad Stoop. 

Duim is teamleider veehouderij, groen, grond en infra bij Aeres Barneveld. Een echte onderwijsman uit de wereld van de landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Ook is hij nauw betrokken bij CIV Groen, een samenwerkingsverband van ondernemers, onderwijs en overheid in het groene domein.

Cor Duim en de Stichting Levende Have ontmoeten elkaar op het snijvlak van kennisoverdracht. Samenwerking met een onderwijsinstelling als Aeres is van belang voor de continuïteit van het kennisnetwerk Levende Have. Zo is er in Barneveld een dierenontdekpark in ontwikkeling: Animalis Futurum. Dit park wordt voor studenten een plek waar ze allerlei vaardigheden kunnen oefenen en voor het gewone publiek een plek om meer te leren over het houden van dieren. Bij dit project zijn vele partijen betrokken, waaronder de Stichting Levende Have.

Na 16 jaar is Aad Stoop teruggetreden als voorzitter van de Stichting Levende Have. Aad heeft vanaf de oprichting van de stichting een leidende rol vervuld. Zijn inzet en betrokkenheid, de manier waarop hij heeft meegedacht over grote lijnen en ook kleine zaken, zijn van een bijzondere betekenis geweest voor de ontwikkeling van zowel het magazine, als het digitale kennisnetwerk. Simon Oosting, eveneens vanaf het begin betrokken bij de Stichting Levende Have, heeft het voorzitterschap overgenomen.

Het voltallige bestuur van de Stichting Levende Have bestaat nu uit: Simon Oosting (voorzitter), Fenna Westerduin (penningmeester), Inger van der Laan en Cor Duim. Ook interesse in een bestuursfunctie bij Levende Have? Wil je graag weten wat dat inhoudt? Neem contact op met Jinke Hesterman, [email protected].

Redactie Levende Have/ Eigen foto Cor Duim

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier