Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Binnen tien jaar roedel wolven in Nederland

Ingediend door jinke op 18 juni 2015 - 17:23
Peter Venema, namens de provincie Drenthe lid van de werkgroep Lupus, verwacht dat zich binnen 10 jaar een roedel wolven in Nederland zal vestigen. 
 
De werkgroep Lupus is een ambtelijke overleggroep van provincies, faunafonds en het ministerie van Economische Zaken. Lupus moet het wolvenplan van onderzoeksinstituut Alterra omzetten een praktisch plan, waarmee provincies zich kunnen voorbereiden op de komst van de wolf. Hoe om te gaan met schade die de wolf aanricht, is de belangrijkste vraag die beantwoord moet worden. 
 
Venema op de website bij12.nl: "Dan moet je om te beginnen denken aan het afhandelen van faunaschade. Vooral schapenhouders ondervinden schade door wolven. Bij de eerste wolf die zich in Nederland onlangs heeft laten zien, hebben we gezegd dat we de aangerichte schade helemaal zouden vergoeden. Dat wil zeggen, de economische waarde van zo’n schaap. Agrariërs konden zich immers niet voorbereiden op de komst van deze wolf. De route van het dier was totaal onvoorspelbaar. Of we deze lijn in de toekomst blijven volgen, moeten we bekijken. Nu we het beleid verder vormgeven, is er meer aandacht voor preventie en hopen we meer te weten over het gedrag van de wolven."
 
Redactie Levende Have/Bron: www.bij12.nl

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier