Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Beter leven voor konijnen op Amsterdamse kinderboerderij

Ingediend door jinke op 19 september 2017 - 09:25

De konijnen op een aantal Amsterdamse kinderboerderijen krijgen een beter leven. De konijnen worden gehuisvest in grotere dierenverblijven, waar ze in groepen kunnen samenleven.

Als eerste is op kinderboerderij Jeugdland een nieuw konijnenverblijf feestelijk in gebruik genomen. De konijnen krijgen de mogelijkheid om te knagen, te graven en rennen én om zich terug te trekken als ze daar behoefte aan hebben. Ook de bodem wordt, indien nodig, hersteld. Die is op veel plaatsen te nat, waardoor de dieren minder vaak naar buiten kunnen. Drainagesystemen moeten ervoor gaan zorgen dat de grond droog blijft. Verder worden er op verschilllende kinderboerderijen schuilstallen in weides geplaatst, zodat dieren beschut kunnen staan.

De Amsterdamse kinderboerderijen ondertekenden op 14 september een overeenkomst waarin zij met elkaar hebben afgesproken dat zij het dierenwelzijn gaan verbeteren. De gemeente Amsterdam heeft geld beschikbaar gesteld; niet alleen voor betere huisvesting, maar ook voor het vergroten van de vakinhoudelijke kennis, het educatieaanbod en voorlichting over dierenwelzijn. 

Redactie Levende Have/Bron: gemeente Amsterdam

Wil je iets kopen bij bol.com?
Maak dan gebruik van deze link
daarmee steun je Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier