Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Voerrantsoen Geit

Ingediend door Anoniem op 09 november 2010 - 12:49

Ik ben bezig het voerrantsoen van mijn geiten te berekenen. Waarschijnlijk krijgen ze te veel, want ze zijn nogal dik.

Op de site staat een rantsoenberekening, maar als ik daarmee bereken wat de geiten zouden moeten krijgen aan droge brok, is dit meer dan wat ze al krijgen.

Het gaat hier om 2 sahnengeiten, 2 dwerggeiten en 2 toggenburgers.

Hoeveel zouden ze moeten krijgen?

Thema
Voeding
Diersoort
Geiten

Reacties

Ingediend door Truus op 10 november 2010 - 09:59

voer rantsoen berekening is volstrekt theoretisch.
voeren is kennis hebben van wat een dier moet hebben,ervaring en KIJKEN.Voor geiten is schraal hooi meestal voldoende met aan het eind van de dracht en als ze zogen wat brok of beter hooi,als er niet mee gefokt wordt is krachtvoer niet nodig.Het grootste probleem is waarschijnlijk goed hooi. Hooi voor koeien is absoluut ongeschikt. Hooi mag niet of nauwlijks bemest zijn en moet verschillende grassen en kruiden bevatten. Duits of Frans hooi uit bergstreken voldoet hier aan en soms hooi uit Nederlandse natuurgebieden. Ook is het goed om takken van bv. wilg, populier, berk of linde tegeven, zowel met als zonder blad

Wij hebben 3 oudere Toggenburgers.
Het dagrantsoen is een ruif met onbeperkt kruidenrijke hooi van goede kwaliteit, dagelijks wat vers groen en s-avonds per geit 150 gram geitenbrok, vermengd met 150 gram geitenmüsli. Op dit rantsoen doen ze het prima en ze zijn in een hele goede conditie
Wij houden al 20 jaar geiten en (gelukkig) bereiken ze een hoge leeftijd waarvan de oudste 16 jaar is geworden

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier