Wat mogen witte mestkippen na 4 weken kuikenvoer nog meer eten?vriendelijk dank
Thema
Voeding
Diersoort
Pluimvee
Reacties
hallo,
als ik u was zou ik ze opfokvoer gaan voeren. desnoods gemengd met extra (kleine) granen. zijn zo te halen bij de boerenbond e.d.
mvg:
bernard
Ik weet niet wat u met witte mestkippen bedoelt. Indien u bedijfsvleeshybriden, de z.g. plofkippen, bedoelt dan zijn ze na 6 weken al slachtrijp en wegen ze ongeveer 1 1/2 kilo. Het is dan zaak om ze heel matig te voeren om botbreuken en pootontstekingen te voorkomen. Indien het helemaal niet de bedoeling is om ze te slachten dan kunnen ze door heel matig te blijven voeren zonder extra graan nog een aantal jaren redelijk gezond blijven leven.
Indien u hobbykippen van het vleestype bedoelt dan kunt u ze het best gewoon opfokvoer geven, niet gemengd met graan omdat ze dan heel slordig gaan eten, opzoek naar die graantjes en daarnaast apart één of meer handjes gemengd graan geven. Deze kippen kunt u het best na 15 weken slachten anders worden ze te hard om nog te dienen als braadkip . De laatste 2 weken voor de slacht vrijwel uitsluitend gemengd graan geven hetgeen een lekkere smaak aan het vlees geeft.
Reacties
hallo,
als ik u was zou ik ze opfokvoer gaan voeren. desnoods gemengd met extra (kleine) granen. zijn zo te halen bij de boerenbond e.d.
mvg:
bernard
Ik weet niet wat u met witte mestkippen bedoelt. Indien u bedijfsvleeshybriden, de z.g. plofkippen, bedoelt dan zijn ze na 6 weken al slachtrijp en wegen ze ongeveer 1 1/2 kilo. Het is dan zaak om ze heel matig te voeren om botbreuken en pootontstekingen te voorkomen. Indien het helemaal niet de bedoeling is om ze te slachten dan kunnen ze door heel matig te blijven voeren zonder extra graan nog een aantal jaren redelijk gezond blijven leven.
Indien u hobbykippen van het vleestype bedoelt dan kunt u ze het best gewoon opfokvoer geven, niet gemengd met graan omdat ze dan heel slordig gaan eten, opzoek naar die graantjes en daarnaast apart één of meer handjes gemengd graan geven. Deze kippen kunt u het best na 15 weken slachten anders worden ze te hard om nog te dienen als braadkip . De laatste 2 weken voor de slacht vrijwel uitsluitend gemengd graan geven hetgeen een lekkere smaak aan het vlees geeft.