Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Voedingscentrum geeft tips over bewaren van eieren

Ingediend door jinke op 22 juli 2016 - 09:54

Eieren kunnen het best worden bewaard in de koelkast. Die tip geeft het Voedingscentrum. Dat de eieren in de supermarkt buiten de koeling staan, dient alleen maar om condensvorming bij verkoop te voorkomen.

Veel mensen denken dat de manier waarop de supermarkt de eieren aanbiedt, het beste is: eieren liggen daar gewoon in het schap, dus ze hoeven niet gekoeld te worden. Dat is een misvatting, legt het Voedingscentrum uit.  Het is echt beter om ze thuis wel in de koeling te leggen. De schaal beschermt weliswaar tegen allerlei schadelijke invloeden van buiten, maar de koude temperatuur in de koelkast remt de groei van bacteriën en dat is toch echt beter. ''Ziekmakers zoals Salmonella en Campylobacter krijgen zo minder kans. Eieren bewaar je daarom het beste in de koelkast. Als je ze in het doosje bewaart, drogen ze niet uit en blijven ze langer goed'', aldus het Voedingscentrum.

Het Voedingscentrum wijst erop dat eieren tot aan de verkoop zoveel mogelijk onder gelijke omstandigheden bewaard worden. Temperatuursverschillen zijn slecht voor de houdbaarheid. Als het ei vochtig wordt, kunnen schadelijke bacteriën er sneller groeien. Het Voedingscentrum maakte deze video:

 

Redactie Levende Have/Bron: Voedingscentrum

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier