Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Nog één jaar Levende Have

Ingediend door jinke op 19 juni 2023 - 15:32

Levende Have stopt per 1 juni 2024. Tot die tijd zoekt de stichting samen met andere partijen naar een mogelijke voortzetting van de informatievoorziening aan hobbymatige houders van boerderijdieren, wellicht in een andere opzet en vorm, maar wel met behoud van onafhankelijkheid en betrouwbaarheid.

De website Levende Have - een zelfstandig en onafhankelijk kennisnetwerk - voorziet nog altijd in een grote behoefte en is dagelijks goed voor ruim 3000 bezoekers. De naambekendheid en vindbaarheid is gedurende een lange periode opgebouwd, mede dankzij het magazine Levende Have dat van 2004 tot 2015 door de stichting Levende Have is uitgegeven en waaraan vele deskundigen hun medewerking hebben verleend.

De Stichting Levende Have bestaat volgend jaar op de valreep twintig jaar. Bekeken wordt of dat op een of andere manier gevierd kan worden. Omdat het einde van het kennisnetwerk in zijn huidige vorm in zicht is, zijn de donateurs van de stichting onlangs op de hoogte gebracht. De inning van de donateursgelden is inmiddels stopgezet. Datzelfde gaat later dit jaar gebeuren met het verzenden van de nieuwsbrief.
De nieuwsrubriek wordt nog wel tot 1 juni volgend jaar voortgezet, evenals de activiteiten van Levende Have op Facebook. Ook worden de wiki's en de dossiers zoveel mogelijk up tot date gehouden.

Het plan bestaat om samen met mensen uit de praktijk en wetenschappers een werkgroep te vormen die gaat formuleren wat we (kunnen/moeten) verstaan onder een ''dierwaardige hobbydierhouderij''. Mocht je daar interesse in hebben, laat het weten via een mailtje naar [email protected]

Jinke Hesterman

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier