Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Wei van ongeveer 650m2 met Ouessant schapen en grote Orpingtons

Kan ik op een wei van 650m2 2 of 3 Ouessant schapen samen met grote Orpingtons huisvesten? Op en om de wei heen staan Wilgenbomen en struiken waar de schapen en kippen tussen kunnen om te schuilen. De keuze voor Ouessant schapen is omdat dit een wat kleinere soort is.

Thema
Huisvesting
Diersoort
Pluimvee
Schapen

Reacties

Ingediend door Truus op 12 maart 2019 - 19:18

De schapen hebben wel een schuilstal nodig. De struiken zijn fijn voor schaduw en om van te eten.Weet niet wat de kippenpoep doet met gras (schapen eten het misschien niet meer) en de kippen zullen het gras flink om krabben zodat er niet veel overblijft,dus volop bijvoeren.kijk ook even bij https://www.ouessant.nl/ voor info.

Bedankt voor je reactie. Een schuilstal zal er komen. Deze komt mooi tussen de bomen te staan. Kippen is dan waarschijnlijk geen goede combinatie. Is er nog bepaald gras aan te raden? Ik lees veel over koeiengras en paardengras. Het ene heeft meer Raaigras dan de ander. Wat is aan te raden voor schapen? Op internet lees ik veel (tegenstrijdige) verhalen.

Ingediend door Truus op 14 maart 2019 - 08:01

Absoluut voor paardengras kiezen en evt,een kruiden mengsel erbij zaaien. Ouesants zijn sobere schapen.die het eenzijdige hoog in eiwit en suiker raaigras niet nodig hebben. Als je hooi koopt moet je hier ook rekening mee houden,dus geen koeien hooi en zeker ook geen "hooi"in plastic.Ik heb jaren lang Ouesants bij mijn pony's gehad en een paar zijn 18 jaar geworden.

Koeien gras kan wel voor hoog productieve schapen die veel melk of veel lammeren moeten leveren en vaak al met een paar jaar naar de slacht gaan.

Aanbevolen door Levende Have
 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier