Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Wat te doen met een enorm berig vrouwtje

Ik heb een vraag 
We hebben twee hangbuikzwijntjes. Broer en zus. 
Nu is zus tijdens haar berige periode erg vervelend. Komt naar ons toe rennen en ook tegen haar broer is ze erg vervelend altijd. Broer gromt dan van zich af en dan houdt ze vaak op. 
Nu is het afgelopen weekend iets harder gegaan en heeft broer zus in het oor gebeten. Een snee dwars door het oor. Maar vanavond ging het helemaal mis toen zus weer vervelend was. Broer heeft een stuk van het bewuste oor afgebeten. Ze vochten aardig samen. 
Hoe nu verder? 
Ik heb ze apart gezet nu. Broer had er na het weekend wel last van. Zus mocht niet meer in hun hok en broer kwam niet het hok uit om te eten. 
Ik durf ze niet meer samen te laten. Ben bang dat ze elkaar afmaken. 
Ik hoor graag een reactie van jullie. 
Groetjes Nathalie

Diersoort
Varkens

Reacties

Ingediend door Martin op 04 juni 2021 - 20:55

Je zult ze het uit moeten laten vechten. Dat is natuurlijk een risico i.v.m.de verwondingen die ze op kunnen lopen. Als je ze uit elkaar haalt en dan weer bij elkaar zet zullen ze iedere keer weer gaan vechten. De rangorde moet ingesteld worden. Een van hen zal dominant worden en de ander zal onderdanig. Verwacht ook niet dat het daarna echt gezellig zal worden. Je zult ze waarschijnlijk ook aparte voerbakken moeten geven want het dominante varken zal alles anders opeten voor de andere erbij mag. Ook zal het onderdanige varken vaak op zijn/haar donder krijgen.

Aanbevolen door Levende Have

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier