Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Wat met een blind damhert ?

Ingediend door ErwinD op 13 juli 2022 - 10:20

Ik heb twee vrouwelijke damherten van 14jaar oud. Een er van heeft precies aanvallen in haar hoofd op verschillende tijdstippen overdag. Ze draait dan haar hoofd naar rechts en maakt steeds rondjes rond haar as . Ze was eerst blind ( een vlies ) aan haar enen oog en dan later aan haar andere. Toch vind ze haar weg nog in de weide.

Mijn vraag is: kan hier nog iets aan gedaan worden ( gezien haar ouderdom ) en ik weet ook niet of het dier pijn heeft en of ik daar conclusies moet uit trekken om het dier te laten inslapen. 

Graag jullie reacties. 

Reacties

Ingediend door jinke op 14 juli 2022 - 11:28

Truus reageert: Op de website www.parkdierenvereniging.nl staan adressen van 2 dierenartsen met ervaring met herten. Ik denk dat zij misschien een goed antwoord hebben. U kunt altijd bellen.

Ik heb geen ervaring met herten, maar blindheid bij paarden komt voor en kan hevige pijn geven. Op zich kan een blind dier in een vertrouwde omgeving en zeker met een soortgenoot zich prima redden,maar die aanvallen laten zien dat er meer mis is. Gezien de leeftijd zou ik zeker in overleg met dierenarts overwegen ze in te laten slapen.

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
NIEUW! Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier