Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Wat is er mis met mijn kip?

Ingediend door Yona22 op 03 juli 2021 - 18:28

Hallo

sinds gisterenavond heb ik opgemerkt dat mijn kip vreemd loopt. Ze loopt half door haar pootjes gezakt waardoor haar buik gezwollen leek. Ik heb dit meteen opgezocht en ik dacht aan de pinguinhouding. 
mijn kip is 3 jaar en af en toe legde ze windeieren, maar ze legde ook normale eieren. We geven oesterschelpen als we calciumtekort merkten. We rapen al een paar dagen geen eitjes meer.

omdat ik zoveel schrik had, ben ik toch naar de dierenarts geweest. Mijn kip heeft 3 spuitjes met vitaminen gekregen, 1 ontstekingsremmer en een spuit antibiotica. Hij voelde geen ei vastzitten maar wel iets anders, hij weet niet wat. Hij denkt dat het een ontsteking is ofwel een windei dat aan het rotten is. Hij zei dat ik een week moest afwachten. 
Mijn vraag is nu of iemand hier ervaring mee heeft? Mijn kip heeft vandaag 1 keer op het nest gezeten maar voor de rest zit ze altijd buiten, ze eet nog, haar kam is nog rood, haar veren blinken, ze is allert en haar afscheiding is zoals het moet zijn. Geen tekenen dus van legnood… kan iemand mij helpen? Want ik maak mij wel zorgen om mijn kipje. De dierenarts zei dat kippen niet veel pijn beseffen, maar toch speel ik liever op zeker.

Bedankt!

Diersoort
Pluimvee

Reacties

Ingediend door Parel op 05 juli 2021 - 09:28

Ik kan dat echt niet beter beoordelen dan een dierenarts.
Zelf had ik een maand geleden plots een kip met een dikke buik die ook vrij moeilijk liep. De dag daarna bleef ze in een doos liggen die fungeerde als extra legnest (kuikens in een ander legnest). S avonds was ze dood. 
Zulke dingen kunnen nou eenmaal gebeuren. Kippen laten vaak pas laat zien als ze ziek zijn.  Een bezoek aan een dierenarts kan soms helpen, maar helaas heeft dat ook vaak niet veel nut.
Sterkte. Ik hoop voor je dat ze snel weer beter wordt. 

Aanbevolen door Levende Have

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier