Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Wat is er aan de hand met de vacht van dit dwerggeitje?

Ik woon aan een park met daarin een dierenweide, daar lopen3 Damherten waarvan 1 volwassen bok. Ook hebben daar 2 dwerggeitjes gewoond, maar deze werden enorm geterroriseerd door de bok!!! De laatste keer was zo heftig dat ik contact opgenomen heb met de gemeente en geëist dat ze daar weg moesten. Eerder was er een man geweest die door mijn toedoen eindelijk iets aan de hoefjes mocht doen, dit was ook hard nodig. Deze man heeft ze toen opgehaald en ze zijn met hem meegegaan, zo nu en dan ben ik wezen kijken hoe het met ze ging. Was al niet echt een succes, want ze kwamen bij meerdere andere geiten en ook schapen terecht. Ze werden flink weggejaagd echt zielig, een kennis van mij zou ze beide adopteren maar dit is toch niet doorgegaan helaas. Ik ben gisteren weer eens lang geweest en trof ze beide in een slechte conditie aan. Ze lopen mank en vooral mama geit heeft enorme kale plekken, ook bij haar dochter zag ik wat kale plekjes. Ik ben gelijk weer op zoek gegaan naar een beter adres voor ze, ik voel me hier verantwoordelijk voor. De man waar ze staan ga ik nu nog niet aanspreken, want dat zal niet mals zijn. Zo wil ik ook eerst graag weten wat deze geitjes mankeren, kan iemand mij vertellen wat zij onder de leden hebben? Ik zat zelf misschien aan schurft te denken .... Alvast heel hartelijk bedankt voor de reacties!!

Met vriendelijke groeten, Sylvia Arts

Thema
Gezondheid
Diersoort
Geiten

Reacties

Ingediend door Truus op 20 maart 2020 - 10:25

Het ziet er nogal schurftig uit maar er zijn veel meer huid aandoeningen . 

 https://edepot.wur.nl/203032

Een slechte conditie en veel stress maken het niet beter.Hoop dat je ze daar weg kan halen.Er zal een dierenarts naar moeten kijken.

Succes

Bedankt voor je reactie Truus, ik zat zelf ook al aan schurft te denken. Ik ben op zoek naar een beter adres voor deze 2 geitjes, maar dat valt niet mee merk ik. Mocht jij iets weten, laat mij dat alsjeblieft weten. Ik geef 100 euro voor dierenartskosten, het is misschien niet genoeg maar ik ben helaas werkloos en krijg straks verhuiskosten.

Vriendelijke groeten, Sylvia Arts

Ingediend door Truus op 20 maart 2020 - 14:26

Sylvia,neem contact op met www.ganzenparadijs.nl  Misschien kunnen zij helpen,ze hebben ook ervaring met het onteigenen van verwaarloosde dieren.

 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier