Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Moeten ganzen bij -10 naar binnen?

Wij hebben een zestal boereganzen in onze tuin rondlopen en ik maak me zorgen om deze vogels wanneer het vriest dat het kraakt.
Ze liggen dan in het open veld en ik vraag me werkelijk af hoe ze die temperaturen van soms -12 graden kunnen trotseren.
Ganzen zijn van origine trekvogels en daarom lijkt het me dat ze geen koude kunnen verdragen. Toch geeft men mij het advies dat ik mezelf niet druk hoef te maken wanneer het buiten -10 graden is. Bij welke temperatuur moet ik de ganzen binnen halen ?

Thema
Verzorging
Diersoort
Pluimvee

Reacties

Ingediend door Truus op 04 december 2018 - 10:18

Ganzen kunnen prima tegen kou en vorst. Ze hebben wel voldoende voer nodig en een beschutte plek,uit de wind is wel fijn. Struiken en dichte hagen voldoen.Als dat er niet is kan je met 3 pakken stro een beschutting maken,kunnen ze ook nog aan knabbelen. Een dak boven hun hoofd hoeft niet. Ook is bij vorst drinkwater nodig.Bij echt extreem lage temperaturen met veel wind en evt sneeuw kan je ze binnen halen,het voeren en water geven wordt dan wat handiger.

Mijn ganzen zijn vroeger nooit binnen geweest.Helaas moest het later wel vanwege ophokplicht en 's nachts vanwege de vossen.Wel hadden ze veel beschutting.

 

Aanbevolen door Levende Have
 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier