Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Moet ik speciale maatregelen nemen als er kuikens komen?

Wij hebben sinds 3 weken en 2 dagen een broedse kip. In het begin wisselde ze van eieren, die eruit, die erin maar nu zit ze al weken op dezelfde eieren. Mochten er kuikentjes komen, moet ik die weghouden van de andere 6 kippen en onze haan of gaat dat gewoon goed? Als er na 4 weken broeden geen kuikens zijn, kan ik haar er beter afhalen denk ik, klopt dat?

Thema
Verzorging
Diersoort
Pluimvee

Reacties

Ingediend door Truus op 09 juni 2019 - 19:09

Het is wel beter om moeder en kuikens apart te zetten. De kans dat er nu nog kuikens uitkomen is klein je zou ze nu moeten horen als je het ei bij je oor houd,piepen en pikken.Een ei waar geen levend kuiken in zit koelt heel snel af.. Voor de zekerheid kan je haar nog even laten zitten,maar dan alles weghalen.

Dank je Truus! Vandaag met behulp van een kenner, de eieren geschouwd en allemaal leeg. Dus nest leeggehaald en eieren weggedaan. Prompt zat mevrouw op de verse eitjes. Dus zal voorlopig haar daar nog wel af moeten blijven halen maar hoop dat het broeds zijn uiteindelijk vanzelf ophoudt. Wel sneu hoor. Ze heeft zo haar best gedaan :(

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier